17 Haziran 2014 Salı

Melez Sözleşmeleri #1: Melez - Jennifer L. Armentrout


  Sevdiğini öldürebilir misin?

  Alex, tam adıyla Alexandria. O bir melezHematoi ırkından geliyor. Annesi bir safkane haliyle babası da bir insan oluyor. Ama babasını hiç görmemiş. Alex, 14 yaşındayken annesi tarafından Akit'ten alınıp insanların dünyasına karışmış. Akit, safkanlar ve melezlerin beraber eğitim gördüğü bir tür okul. Akit'te melezler ya safkanları korumak için Muhafız oluyor ya da iblisleri avlamak için Avcı oluyor.

  Kitabın ilk sayfasında 3 yıl boyunca annesiyle Akit'ten uzak yaşayan Alex'le iblis kovalamaya başlıyoruz. İblisler, Melez ve Safkanların kanında bulunan ''eter'' adlı maddeyi içerek besleniyor. Bir iblis, bir safkanın dönüştürülmesi sonucu oluşuyor. Annesi gözlerinin önünde iblisler tarafından öldürüldükten sonra Alex iblislerle dövüşmeye devam ediyor. Ama Akit'ten aldığı eğitimini 3 yıl boyunca bıraktığı için tüm iblisleri öldürmesi imkansız. Tam o sırada yardımına, Alex'in Akit'ten tanıdığı, siyah saçlı, gri gözlü, yakışıklı Aiden yetişiyor ve Alex'i alıp Akit'e geri götürüyor.

  Aiden bir Safkan. Bir Avcı. Alex onu ilk gördüğünden beri ondan çok hoşlanıyor. Ama bir sorun var:

Safkanlarla Melezler arasında ilişki yasak!

  Kitabın ilerleyen sayfalarında karşımıza Seth çıkıyor. O bir Apollyon. Apollyonlar, Tanrılar tarafından Melezler veya Safkanlar arasından seçilmiş kişiler. Her bir ömür boyunca 1 Apollyon dünyaya geliyor. Onlar 4 elementi birden kullanabiliyor. Buna ek olarak 5. elementi de kullanabiliyorlar. Onlar Avcılardan da çok güçlüler. Seth'in kitaba dahil olmasıyla birlikte tadından yenmez oldu.

  Kitap, konusu itibariyle muhteşemdi. Bırakın konuyu bir kenara, Aiden ve Seth tek kelimeyle harikaydı. Bir tek onlar için bile okurdum bu kitabı ki, seriye devam etmek istememin en temel sebebi de bunlar

TANITIM FİLMİ: İzlemek için bu yazıya tıklamanız yeterlidir.

Melez Sözleşmeleri serisi 5 kitaptan oluşuyor: Melez, Safkan, Tanrı, Apollyon ve Avcı. 

2 yorum:

  1. Yanıtlar
    1. Serinin tamamını okumamama rağmen serinin bitmesini ben de istemiyorum ama bitti işte :)

      Sil