17 Haziran 2014 Salı

Rizzoli & Isles #7 Buz Gibi Soğuk - Tess Gerritsen


  Buz Gibi Soğuk, Tess'in bugüne kadar okuduğum kitapları arasında beni en ürperten kitabı oldu.

  Kitabın ana karakteri Maura, Daniel isimli rahip ile olan ilişkisi yüzünden çok bunalmış bir halde bir tıp konferansı için Wyoming'e gider. Orada üniversiteden bir arkadaşıyla karşılaşan Maura biraz kafa dağıtmak için doktor arkadaşı ve diğerleriyle kayak yapmaya giderler. Tabi sonra Maura pişman olur. Çünkü yolda arabaları kara saplanır ve Ahret denilen garip bir kasabada gecelerini geçirmeye karar verirler. Evlerin yanına vardıklarında boş olduklarını, yemeklerin yenmeden bırakıldıklarını, evcil hayvanların da dışarda ölmüş olduğunu görürler. Bundan rahatsız olsalar da kışın ortasında kalacak başka bir yer olmadığı için burda kalmaya karar verirler. Grupta meydana gelen bir kaza sonucu kurtarılmayı beklerlerken kayaklarla yola çıkan biri oluyor.


  Bu arada Boston'da Maura'nın eksikliği fark edilir ve Jane, kocası ve Daniel'le birlikte Maura'yı bulabilmek için yola çıkar. En başta bulunan bir cesedin Maura olduğunu kabul edip cenazesini bile yapan Jane, sonradan gelen bir aramayla onun olmadığını anlayıp aramaya devam ederler. Diğer yandan Maura ölüm-kalım savaşı verirken hiç ummadığı birinden yardım gelir.

  Ahret de o kadar garip ve ürpertici bir yer ki.. Ahret'in olayını söylemeyeceğim. Biraz meraklanın bakalım:) Macera ve aksiyon ve bilhassa ürpermek istiyorsanız alın okuyun derim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder