27 Haziran 2014 Cuma

Percy Jackson ve Olimposlular #1: Şimşek Hırsızı - Rick Riordan



Yunan Mitolojisi'ne çok meraklı biri olarak bu kitabı almamak olmazdı. Kitabı Migros'tan %40 indirimle almıştım 2 hafta kadar önce. Aldığıma da değdi tabii. Bu kadar akıcı bir kitap görmedim şimdiye kadar! Kendini bana okutturabilmesinin nedeninin birazcık da Yunan Mitolojisi'ne olan merakım olduğunu sanıyorum. Ne de olsa mitolojiye meraklı olmayıp saçma bulanlar bu kitabı okuyamaz, değil mi? :)


Konusuna gelecek olursak...

Percy, okuma yazma sorunları olan, hiperaktif ve başı bir türlü beladan kurtulmayan 12 yaşında bir gençtir. Bir gün müzede bir yaratığa dönüşerek Percy'ye zarar vermek isteyen Cebir öğretmenini yanlışlıkla buharlaştırır. O günden beri doğa üstü güçleri olan tuhaf yaratık şeklindeki Furia'lar Percy'yi rahat bırakmamaktadır. Percy annesiyle Montauk'a giderken bir şey olur ve tek başına Yaz Kampı denilen yere yani Melez Kampı'na gider ve orada babasının bir Yunan Tanrısı olduğunu ve kendisinin de bir yarı tanrı olduğunu fark eder. 
Acaba babası hangi Tanrı'dır? 
Zeus mu? 
Hades mi? 
yoksa...
Poseidon mu?
Kitapta bahsedilen 3 büyük Yunan Tanrısı'nın (Zeus, Hades, Poseidon) insanlarla ilişkiye girmesi, ettikleri büyük bir yemin nedeniyle yasak! Çünkü bu tanrıların çocukları her ne kadar melez de olsa dünyayı değiştirebilecek bir güce sahip. Percy de bu tanrılardan birinin çocuğu olduğu için bu
tüm tanrılar arasında büyük bir öfkeyle karşılanırken, bir komployla Zeus'un ilk şimşeği çalınır. Gözler Percy'ye ve onun tanrısına dönse de bunu yapan Percy değildir ve bunu kanıtlamak için ilk şimşeği bulup Olimpos'a geri götürmelidir. 
Acaba Percy, Zeus'un ilk şimşeğini bulup hırsız olmadığını kanıtlayabilecek mi?

2 yorum:

  1. oğlum 13 yaşında okudu ve bana da önerdi, okunmayı bekliyor :)Not :) 32 yaşındayım , kitapların çocuğu genci yoktur , okunmalısı vardır...hala şeker portakalını okuyorum , hem de çok büyük bir hevesle:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok haklısınız. Benim de söylemeye çalıştığım işte buydu: Kitapların çocuğu genci yoktur, okunmalısı vardır. Biraz abartmış olduğumu düşünüp düzelttim yayını.
      Şeker Portakalı bende de var ve 1 yıldır kitaplığımda duruyor. Yasaklandığı duyurulunca kitabı çok merak edip hemen satın almıştım sahaftan. Bu kitabı okuma listemin ön sıralarına koyma zamanı geldi herhalde :)
      Keyifli okumalar!

      Sil